47-годишен мъж от Благоевград е починал, шест дни след като е

...
47-годишен мъж от Благоевград е починал, шест дни след като е
Коментари Харесай

Мъж от Благоевград е починал след ваксиниране с АстраЗенека

47-годишен мъж от Благоевград е умрял, шест дни след като е бил имунизиран против COVID-19 с препарата на " Астра Зенека ". Към момента не е ясно дали повода е във имунизацията, дали мъжът е имал и коронавирусна зараза, или дали гибелта му е по друга причина.

Ивайло Даламангов е бил имунизиран по свое предпочитание на 11 март. Не е съобщил за някакво неразположение или хронични болести. Снощи той се е почувствал зле, а околните му извикали екип на Спешна помощ, който единствено установил гибелта, удостовери пред БНР шефът на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов.

„ Той се е ваксинирал на 11 март тук, в кабинета в РЗИ-Благоевград, един ден преди да бъдат неразрешени въпросните партиди (от имунизацията " Астра Зенека " ). И след 5-6 дни - снощи, явно му става неприятно, викат Спешен център. Спешният център отива и установи гибелта “, сподели доктор Калоянов.

Назначена е инспекция, която да обясни дали има връзка сред слагането на имунизацията от спряната партида на „ АстраЗенека “ и гибелта на мъжа.

Това е втори случай на умрял от Благоевградско след слагане на ваксина, само че до момента няма установена връзка сред гибелта и имунизирането. Преди 5 дни учителка от град Рила, също имунизирана с " АстраЗенека ", умря в Благоевградската болница след затруднения от COVID-19. 

„ Дали се разболяват от ковид (б.р. - след ваксинирането), дали имат някакви съпътстващи болести. Какво предизвиква това отново не мога да кажа. Тепърва ще се вършат проучвания, следствия - да се потвърди някаква връзка, в случай че вероятно има такава. Уведомили сме се Изпълнителната организация (по лекарствата). Мъжът е имунизиран с въпросната партида, която е неразрешена от 12-и. Тепърва ще се потвърждава “, сподели още доктор Калоянов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР